V sredo 30. 3. 2022, smo izvedli poseben dan. Bil je  kulturno in tehniško obarvan. Udeležili smo se ga učenci 6. in 7. razreda. Sedmošolci smo se najprej podali v Goriško knjižnico Franceta Bevka. Knjižničar nam je razkazal knjižnico in predstavil oddelke ter dejavnosti v njej. Ogledali smo si tudi spominsko sobo Franceta Bevka, v kateri so razstavljeni osebni pisateljevi predmeti.

Ker smo knjižnico obiskali v okviru projekta Rastem s knjigo, smo ob koncu prejeli v dar knjigo Jaz sem Andrej. Bili smo je veseli.

Zanimivo je bilo tudi v e-hiši ali v hiši poskusov. Tam nam je zaposleni predstavil veliko poskusov – tema valovanje, iluzije … Pred odhodom smo dobili strip o navidezni resničnosti.

Šestošolci so si ob hiši poskusov v Solkanu ogledali muzej mizarstva. Predstavljeno je pohištvo, ki kaže na dolgoletno tradicijo obrti. Na kvaliteto pa kaže primerek pohištva, ki je skoraj identičen tistemu, ki so ga izdelali za predsednika Josipa Broza Tita, predsednika nekoč skupne domovine Jugoslavije.

Naša doživetja si oglejte v galeriji.

Lara, Manca, Ula