Eden največjih mednarodnih kolesarskih dogodkov, kolesarska dirka Giro D’Italia 2021, bo potekal tudi po Sloveniji. V nedeljo, 23. maja bo Nova Gorica s sosednjo Gorico prizorišče čezmejne roza pentlje mednarodnega in množično gledanega, največjega italijanskega športnega dogodka.

V ta namen so bile šole in vrtci novogoriške občine povabljene k soustvarjanju Galerije na meji. Učenke OŠ Branik so se pri izbirnem predmetu Likovno snovanje udeležile ustvarjanja na temo Svoboda gibanja za postavitev razstave, ki poteka na dolgi zeleni ograji, na meji z Italijo.

V torek, 18. 5. 2021 smo  se odpravile v Novo Gorico, kjer smo postavile svoj del razstave in predstavile svojo kreativnost. Na srečo nam je bilo naklonjeno tudi vreme, ki je pretekle dni nekoliko ponagajalo, na ta dan pa je skrilo temne oblake in nas navdahnilo s sončnimi žarki. Učenke so razstavile svoj izdelek na delu ograje, ki je namenjen naši šoli in tako sodelovale pri oblikovanju Galerije na meji,  ki bo spremljala kolesarsko dirko. Vse pohvale učenkam za svojo kreativnost, vas pa vabimo na ogled razstave v Novo Gorico, na Trgu Evrope!

Galerija